Ystäväksi yli 70-vuotiaalle tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin

Oletko täysi-ikäinen ja haluaisit aloittaa vapaaehtoisena merkityksellisessä toiminnassa? Ryhdy yksinäisen ja yksin asuvan yli 70-vuotiaan vapaaehtoiseksi ystäväksi. Toimimme tukenasi koko toiminnan ajan ja tarjoamme mm.  virkistystoimintaa sekä luentoja vapaaehtoisena toimimisen tueksi. 

Voit toimia oman valintasi mukaan:

  • tukiystävänä, jolloin toimit vanhuksen yhdessäolo- ja harrastusseurana sekä ulkoilu- ja asiointiapuna 2 kertaa kuukaudessa noin 2 tunnin ajan 
  • puhelinystävänä, jolloin toimit vanhuksen juttuseurana ja soitat hänelle 2-4 kertaa kuukaudessa noin 30 minuutin puhelun 
  • digiystävänä, jolloin toimit vanhuksen yhdessäoloseurana ja tapaatte etäyhteydellä kaksi kertaa kuukaudessa 
  • kesäajan ulkoiluystävänä, jolloin toimit ulkoiluseurana/apuna kesä-elokuun ajan 2 kertaa kuukaudessa

"Sitä sillä tavalla aina odottaa kun toinen tulee. Sitten kun ystävä lähtee, jää hyvä mieli ja katsoo lapulta seuraavaa tapaamista. Sitten sitä alkaa jo odottaa."

-tuettava, 78 vuotta

"Koen, että tämä on se vapaaehtoistyö, jota teen lopun elämäni, mikäli elämäntilanne sallii. Kerran sain tuettavani nauramaan niin kovaa että häneltä valui kyyneleet silmistä. En edes enää muista mitä sanoin, mutta muistan että se tuntui puhtaimmalta onnellisuudelta mitä ihminen voi kokea."

-Tukiystävätoiminnan vapaaehtoinen

Näin pääset mukaan

Kaikki vapaaehtoiseksi haluavat käyvät Ystävän peruskurssin, johon voit ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Kurssilla saat perehdytyksen toimintaan ja tapaat muita ystäväksi aikovia. Seuraavat kurssit ovat vasta syksyllä, mutta mikäli haluat aloittaa toiminnassa kesän aikana perehdytämme sinut mielellämme henkilökohtaisesti. 

Olemme sinuun yhteydessä ilmoittautumisesi jälkeen. Kurssi tai perehdytys pidetään toimistollamme, Läntinen Pitkäkatu 33, Turku.

Kurssille tai henkilökohtaiseen perehdytykseen osallistuminen ei velvoita sinua aloittamaan toimintaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Osallistun Ystävän peruskurssille.