Ystäväksi vanhukselle tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin

Oletko täysi-ikäinen ja haluat antaa aikaasi vanhukselle? Ryhdy yksinäisen ja yksin asuvan yli 70-vuotiaan vapaaehtoiseksi ystäväksi. Toimimme tukenasi koko toiminnan ajan ja tarjoamme mm. mahdollisuuksia lisäkoulutukseen ja virkistykseen yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. 

Voit toimia oman valintasi mukaan:

  • tukiystävänä, jolloin toimit vanhuksen yhdessäolo- ja harrastusseurana sekä ulkoilu- ja asiointiapuna joka toinen viikko noin kahden tunnin ajan tai
  • puhelinystävänä, jolloin toimit vanhuksen juttuseurana ja soitat hänelle 2-4 kertaa kuukaudessa noin 30 minuutin puhelun tai
  • digiystävänä, jolloin toimit vanhuksen yhdessäoloseurana ja tapaatte etäyhteydellä joka toinen viikko noin tunnin ajan 

"Sitä sillä tavalla aina odottaa kun toinen tulee. Sitten kun ystävä lähtee, jää hyvä mieli ja katsoo lapulta seuraavaa tapaamista. Sitten sitä alkaa jo odottaa."

-tuettava, 78 vuotta

Näin pääset mukaan

Kaikki vapaaehtoiseksi haluavat käyvät Ystävän peruskurssin, johon voit ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Kurssilla saat perehdytyksen toimintaan ja tapaat muita ystäväksi aikovia. Huhti- ja toukokuun kursseilla käydään läpi myös kesäajan ulkoiluystävänä toimiminen. 

Jos tuleva kurssipäivä ei sovi sinulle tai sopiva kurssi on täynnä, voit osallistua henkilökohtaiseen perehdytykseen erikseen sovittuna aikana. Jos valitset tämän vaihtoehdon, olemme sinuun yhteydessä sopivan perehdytysajan sopimiseksi. Kurssi tai perehdytys pidetään toimistollamme, Läntinen Pitkäkatu 33, Turku.

Kurssille tai henkilökohtaiseen perehdytykseen osallistuminen ei velvoita sinua aloittamaan toimintaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Osallistun Ystävän peruskurssille.